Blog

Blog (3)

Met deze blog willen we u graag een kijkje achter de schermen geven bij Heated Clothing Online B.V., waar deze website VerwarmdeHandschoen.nl onderdeel van is. We willen graag veel voorkomende vragen beantwoorden die ons per telefoon of per e-mail gesteld zijn. Deze vragen zijn geanonimiseerd. Ook zullen we hier nieuwtjes bekendmaken, zoals nieuwe producten, nieuwe ontwikkelingen in de markt, etc..

Verwarmde handschoenen voor Raynaud

Wat doe je als je op je bucket-list heb staan dat je het noorderlicht wil zien… boven de poolcirkel? Tuurlijk; je gaat! Even sparen, alles goed regelen en dan: genieten. En laat ik nou net diegene zijn die een probleem heeft dat mij er altijd van weerhield. Ooit ben ik één keer wezen skiën, weliswaar op een kunstbaan, maar er lag echte sneeuw en het was er écht koud. Hoe ontzettend gaaf dat ook was, ik heb mezelf toen voorgenomen nooit meer vrijwillig langdurig vertier te zoeken in de sneeuw en bij negatieve graden in Celsius. Ik heb namelijk Raynaud en niet zo’n beetje ook.

Raynaud is een aandoening waarbij op een prikkel, meestal koude, de bloedvaten samentrekken en het desbetreffende lichaamsdeel van de vaatvoorziening afgesloten wordt. De pijn die dit geeft is dezelfde als wanneer een lichaamsdeel afsterft en zo ziet het er ook uit: krijtwit. Deze zogeheten ischaemie-pijn is ongeveer de ergste pijn die je je voor kan stellen, maar het wordt daarna nóg een tikkeltje erger. Het lichaamsdeel (meestal vingers of tenen) ‘ontdooit’ namelijk ook weer. Dit gaat gepaard met tintelingen, branden en een dieprode tot paarse verkleuring. Daarna kan het zijn dat deze pijn nog aanhoudt omdat de zenuwen ter plaatse fors reageren op het opnieuw doorbloed zijn en stoffen uitscheidt die de zenuwen prikkelen.

Ook al ben ik zelf arts, ik zal de verdere medische uitleg verder achterwege laten. Het belangrijkste is dat deze Raynaud ontzettend pijnlijk is en enorm in de weg staan om plezier te hebben in de kou. En toch ben ik gegaan en heb ik een prachtige reis gemaakt naar Tromsø. Ik heb uren in de kou gestaan om het noorderlicht te aanschouwen. ZONDER RAYNAUD EN DUS ZONDER PIJN! En daarom wil ik graag VerwarmdeHandschoen.nl bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische ervaring. Ik heb de Gerbing E-7 verwarmde handschoenen gedragen met 7volt batterijen die in de manchet van de handschoenen gaan en die verwarmingselementen tot in de punten van de vingers hebben. Met name dat laatste is belangrijk want het zijn vooral de punten van de vingers die het meest aangedaan zijn. Ik werd door het superbehulpzame en deskundige team van VerwarmdeHandschoen.nl er op geattendeerd dat deze verwarmde handschoenen op batterijen de beste keuze zijn voor extreme weersomstandigheden of mensen die Raynaud hebben of andere medische klachten gerelateerd aan kou hebben. Zodra je ze aanzet zijn ze razendsnel superwarm, écht binnen enkele seconden. Je kan ze daarna weer uit- of op een lagere stand zetten en dan blijven ze, omdat ze goed geïsoleerd zijn, ook lang warm. En iedere keer als je voelt dat ze iets afkoelen zet je ze weer aan en: voilà. Zo gaan ze dus lang mee op een batterijlading.

En dat is de reden waarom jullie mij op al die foto’s lachend zien en ik dus dankzij deze fantastische aanwinst niet meer bang ben van de kou. Sterker nog: het volgende punt op de bucket-list - een reis naar Spitsbergen – durf ik nu ook aan. En wat betreft dat skiën, dat laat ik nog even.. . maar dat heeft misschien meer te maken met mijn eigen skills op de lange latten ;-)

Nogmaals; alle lof en duizendmaal dank aan de mensen van het bedrijf achter deze verwarmde handschoenen, en ik kan ze dan ook van harte aanbevelen aan alle andere mensen met Raynaud!

Thirza Idzinga
Arts

vrijdag, 26 september 2014 11:48

Verwarmde sokken en koude voeten

Helpen verwarmde sokken tegen koude voeten? Dat is een veel gestelde vraag. Het antwoord is simpel: Ja! Als u koude voeten en/of koude tenen heeft, dan helpen sokken met verwarming zeker. Die koude voeten worden ook wel wintervoeten of wintertenen genoemd. Vaak worden koude ledematen veroorzaakt door, uiteraard, lage omgevingstemperaturen, maar ook door een slechte doorbloeding, beknelde zenuwen, zenuwbeschadiging, medicijngebruik, tekort aan vitamines B1 en B12, reumatische aandoeningen (reumatoïde artritis, artrose, sclerodermie, fibromyalgie, ziekte van Raynaud, etc.). Er zijn echter nog véél meer oorzaken die voor koude voeten kunnen zorgen.

dinsdag, 23 september 2014 12:43

Wat zijn de warmste handschoenen?

"Welke handschoenen zijn de warmste handschoenen?". Deze vraag is waarschijnlijk de meest gehoorde vraag bij onze klantenservice. We moeten hier een onderscheid maken in het 12V assortiment en het 7V assortiment. 12V Elektrisch verwarmde handschoenen worden in principe gebruikt wanneer een 12V accu van een voertuig voorhanden is (motor, scooter, auto, quad, boot, etc.) en 7V handschoenen met verwarming wanneer dat niet het geval is, dus wanneer de verwarmde handschoenen gevoed worden door een batterij in de manchet van de handschoenen.

 

Warmste handschoenen 7V

De warmste handschoenen in het 7V assortiment zijn de O-7 verwarmde handschoenen. Door het gebruik van nubuckleder isoleert de handschoen beter dan de verwarmde skihandschoenen. De O-7 handschoenen met verwarming hebben het gewonnen van de verwarmde wanten, waarbij de vingers ook lekker warm blijven omdat ze in één compartiment bij elkaar zitten. Toch hebben de O-7 handschoenen met verwarming de test "wat is de warmste handschoen?" gewonnen, met name omdat u met deze verwarmde handschoenen op batterijen meer bewegingsvrijheid heeft dan de verwarmde wanten.

 

Warmste handschoenen 12V

Alle 12V handschoenen worden met dezelfde verwarmingsdraad van warmte voorzien. Op de verwarmingsdraad zelf zult u dus dezelfde temperatuur meten bij alle 12V handschoenen. Dan moeten we dus kijken naar de gebruikte materialen om de handschoenen te vervaardigen. Drie types 12 volt verwarmde motorhandschoenen kunnen we dan classificeren als de warmste handschoenen. Waarom? Leder is een materiaal dat van nature al isolerend is (denk maar aan de dieren die beschermd worden door hun vacht als ze in de kou staan). Van deze vacht wordt leder gemaakt en verwerkt in de verwarmde handschoenen. Voegen we dan ook nog extra isolatie toe aan de verwarmde handschoenen dan zijn de Gerbing 12 volt handschoenen de warmste handschoenen die verkrijgbaar zijn. Voor de motorrijders adviseren we dan de G-12 verwarmde motorhandschoenen, T-12 verwarmde motorhandschoenen of de XR-12 motorhandschoenen met verwarming.

In de 7V verwarmde handschoenen op batterijen zit dezelfde verwarmingsdraad verwerkt als in de 12V verwarmde handschoenen. Hoe komt het dat de 12V handschoenen met verwarming dan toch de warmste handschoenen zijn? Simpel gezegd komt dat doordat 12V meer is dan 7V. Het is zelfs zo dat wanneer u de 12 volt verwarmde motorhandschoenen rechtstreeks aansluit op de accu van de motor, deze warmer worden dan wanneer u ze op de optionele 5.2 ampère batterijkit of de 8 ampère batterijkit aansluit. Waarom? Een draaiende motor levert een output van 13.8 Volt, en de optionele batterijen 11.2 Volt.